Höstterminen 2023

 

Tis 10.00-11.15 Medicinskyoga Senior (OBS ny tid för den här terminen)

Är en lugn variant av yoga för dig som är lite äldre eller behöver ta det lite lugnare. Kan utövas både på golvet eller sittandes på en stol. Gruppen är blandad med både nybörjare och fortsättare och riktar sig inte bara till seniorer, utan alla är välkomna oavsett ålder. Vi börjar terminen med grundläggande pass och fortsätter sedan med andra pass och meditationer som tillgodoser både dig som tränat ett tag och dig som är ny. Du som inte längre arbetar och är pensionär på heltid erbjuds pensionärsrabatt.

Kursens början och slut: 19/9- 5/12 11 gånger ordinarie pris 1760 kr med pensionärsrabatt 1360 kr

Tis 17.00 -17.45 Yinyoga (OBS ny tid den här terminen)

Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi använder ofta bolster, kuddar och olika stöd. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Kursens början och slut: 19/9 - 5/12 11 gånger 1760 kr

Tis18.45 - 20.00 Kundaliniyoga/Yinyoga

I den här gruppen gör vi lite mer fysiska pass än i de andra grupperna, men allt kan anpassas så alla kan vara med. Vi följer inte längre konceptet av regelrätt kundaliniyoga, utan manualerna och de färdiga passen används numera mest som inspiration. Passen guidas intuitivt och följer flödet i gruppdynamiken. En del pass är lugna och andra är mer fysiska. Passen har olika innehåll och riktning och varvas med celectial communication, sång och andningsmeditationer. Vi kommer även varva med några yinyogapass den här terminen.

Kursens början och slut: 19/9 - 5/12 11 gånger 1760 kr

 

Ons 17.00-18.15 MixYoga

Mixyoga är en härlig blandning av olika yogaformer. Vi varvar Kundaliniyoga, Medicinskyoga, HoliYoga, Yoga Nidra, Yinyoga mm. Passar alla oavsett tidigare yogisk erfarenhet.

Kursens början och slut: 20/9 - 6/12 11 gånger 1760 kr 

 

Ons 18.45 - 20.00 Medicinskyoga/Yinyoga

Passar alla oavsett tidigare yogisk erfarenhet

Kursens början och slut: 20/9 - 6/12 11 gånger 1760 kr

Dropin-pass:180 kr

Nytt för i år!

Ta med dig en ny deltagare så får ni båda 200 kr rabatt på terminsavgiften. Men ny deltagare menas någon som inte varit på yogan tidigare, eller som inte deltagit sedan våren 2020. Gäller ej för pensionärerna då de redan har rabatterat pris.

Det går bra att dela upp betalningen på fler gånger, bara du meddelar mig innan och är noga med att skriva fakturanummer och namn när du betalar! Om du väljer att dela upp betalningen så är terminsavgiften bindande och skall betalas även om du av någon anledning väljer att hoppa av.

Om du vill betala med Epassi behöver du ladda ner appen på din telefon om betala via den.

Pensionärsrabatt i senioryogagruppen på tisdagar 10.00 ges till dig som är pensionär på heltid.

Det finns möjlighet, i mån av plats, att ta igen missade pass i alla grupper. Du som jobbar skift eller inte kan gå en bestämd dag i veckan kan anmäla dig till en kurs och sen skifta dagar och tider.

Om du inte hunnit ta igen dina missade pass under terminens gång, kan du nu göra det längre fram, under förutsättning att du fortsätter att yoga som vanligt och betalar din terminsavgift.

Lokal: Alla grupper hålls på Maroja Yogacenter Skolgatan 12, 711 30 Lindesberg

Allt du behöver finns på plats, yogamattor, meditationskuddar, stolar och filtar. Det enda du kan behöva ta med är en vattenflaska med lock. Kom i mjuka kläder utan att ha ätit för stor måltid innan. Tänk på våra allergiker och allas trevnad: Använd inte parfym och andra starkt doftande produkter och rök inte precis innan passet!

 

Varmt välkommen i yogans fantastiska värld